Moreeco Educatie

Moreeco Educatie

Al jaren loopt Emiel Moree er tegen aan dat het onderwijs gegeven wordt via een boek. Hij merkte het al op de basisschool en dat bleek elke nieuwe school weer bevestigd te worden. Zo schrijft hij: “Soms wil je wel is dat de theorie gekoppeld wordt aan het dagelijks leven. Ik kan van nature best wel beredeneren en theorie meenemen in de praktijk, alleen zie om mij heen dat medeleerlingen/medestudenten daar meer moeite mee hebben”. 

In het najaar van 2020 heeft Moreeco er een nieuw onderneming bij onder de zelfde naam “Moreeco”. Deze onderneming staat zeker niet los van de capaciteiten en kennis van wat Moreeco Hoveniers. Juist wil Moreeco deze verschillende ondernemingen bundelen. Moreeco Educatie zal zich voornamelijk richten op kennis die gekoppeld kan worden aan de praktijk. Door praktische lespakketten te verkopen leren leerlingen de theorie te koppelen aan de projecten welke Moreeco Hoveniers binnen haalt. Een win-win situatie waardoor de resultaten in (school)tuinen, parken en landschappen worden geboekt maar waar tegelijkertijd leerlingen en studenten worden onderwezen op een plek waar de leerstof kan beklijven en ontwikkelen.

"Ik ben instaat om synergie te vormen in onderwijs en natuur!"

Natuuronderwijs van Moreeco

Door onze unieke aanpak zijn wij constant bezig om leerlingen de natuur te laten beleven. Elke leerling wordt in aanraking gebracht met de praktische leerstof die wordt verkregen vanuit Moreeco Uitgeverij. Door projecten op te starten ziet men het nu van het onderwijs beter waardoor school en opdrachtgever te vreden is. Samen zorgen voor een betere en bewustere wereld. 

Project snoeien

Leerling: "Dit is werken en biologie toepassen wat ik meer wil doen. Theorie over fotosynthese is abstract, nu in de praktijk snap ik waarom het groeit" .

Project moestuin

Leerling: "Wat was dit leuk, eerst theorieles daarna de eetbare tuin maken, zaaien en oogsten. En dan met het vak Economie verkopen in de kantine".

Aanplanten

Leerling: "Dit was echt leuk, in groep 8 kunnen we gelukkig meer doen dan stil zitten, ik mocht gewoon een tuin maken. Wat wel heel warm, moest goed drinken van Moreester".

"Weet wat er leeft, zowel bij de leerlingen als in de natuur"

Emiel Moree

Vraag de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

In de nieuwsbrief worden activiteiten en projecten gedeeld van de afgelopen periode en blikken we voorruit we ons te wachten staat.

Over ons

Moreeco zet zich in voor de Nederlandse natuur en voor het natuuronderwijs in Nederland. Door ons Hoveniersbedrijf werken wij op een ecologische manier in de tuinen. Door onze brede dienstverlening kunnen wij veel diensten voor u uitvoeren. Naast deze praktische ervaringen, brengen we deze praktijk ook over op het juiste niveau in elke vorm van onderwijs.

Contactgegevens