Video afspelen

Over ons

Moreeco – Hovenier & Educatie bestaat inmiddels al drie jaar. Wij specialiseren ons met name in ecologisch verantwoord ondernemen. Dit betekent onder andere het verbreden van kennis in de groene ruimtes. Door de jaren ervaring in het groen en in het onderwijs kunnen wij door middel van onze lespakketten veel nieuwe dingen leren aan de leerlingen. Door de brede dienstverlening van ons hoveniersbedrijf zijn wij instaat om uw tuin te vergroenen. Door inzicht te hebben in deze twee belangrijke componenten, kunnen wij u ervan verzekeren dat wanneer Moreeco u helpt dit kansen biedt voor een groenere ecologische toekomst.

Emiel Moree

Eigenaar

De verscheidenheid in functies

De kwaliteiten die in het bezit zijn van Moreeco Hovenier & Educatie zijn hieronder opgetekend en bestaan uit: 

Our Core Values

Bekwaam hovenier

Als bekwame hovenier ben ik instaat om als vakman werk te leveren wat de klant als vereiste stelt.

Onderwijzer in Ecologie

Als biologie docent i.o. breng ik mijn passie voornamelijk over in de onderwerpen ecologie, duurzaamheid en milieu.

Ontwerper

Door het zoeken en kijken kan ik zowel in tuinen als in het onderwijscurriculum de juiste ontwerpen maken.

Waarom Moreeco?

Emiel Moree: “Vroeger was ik de enige in de klas die gefascineerd was van de buiten natuur, zelfs mijn biologiedocent vond de tuinvogelposter aan de muur niet interessant genoeg en schonk er daarom ook geen aandacht aan. Toch vond ik het raar, biologie bevind zich voornamelijk buiten plaats, maar nooit gingen we daadwerkelijk naar buiten. We hadden het over fotosynthese, humus, schors, zaad, bodemdiversiteit, vinken op de Galapagos eilanden, maar dit bleef allemaal bij theorie.

Nu jaren verder ben ik zelf biologiedocent en wil ik het anders aanpakken. Ik verhuur mij als biologiedocent aan alle vormen van onderwijs. Door de snelle leraar-leerling relatie is het mogelijk om mij voor korte momenten in te zetten. Ik bied lespakketten aan om zo de leerlingen echt de natuur te laten beleven en ervaren.

We zijn door moreeco nu allemaal getuige van fotosynthese, omdat iedereen nu les krijgt bij die boom! We zijn door moreeco nu allemaal getuige van de diversiteit in de bodem, omdat leerlingen op de knieën zijn gaan zoeken! Ook zijn we door moreeco nu bewuster de natuur aan het mee maken! We stellen de leerlingen tijdens de lessen vragen over de natuur en kunnen door deze aanpak de natuur aan onze volgende generatie schenken”.

Bekijk wat u kunt doen om uw biologielessen een upgrade te geven. Diensten Educatie

Missie

Moreeco Hovenier & Educatie brengt de ecologie bij iedereen!

Moreeco is ervan overtuigt dat de diversiteit kan worden verdubbeld als we ecologisch verantwoord hovenieren. We laten uw tuin meer leven, meer genieten en zijn bereid advies te geven zodat u zelf ook indien mogelijk bezig kunt in uw tuin. Wanneer het ecologische bewustzijn gaat groeien krijgen we een andere manier van aanpak, de klant is koning, maar de natuur ook! We willen alle mensen de natuur laten ervaren en beleven. Dus ook de leerlingen, het overdragen van kennis, vaardigheden en attitudes gebeurt dagelijks op alle verschillende soorten onderwijs.

Moreeco educatie wil het natuur onderwijs breder onderwijzen. Hierdoor levert het bredere, praktische, boeiende informatie op welke nog niet op scholen wordt gegenereerd. Deze educatie is nodig zodat leerlingen uitdagender onderwijs krijgen, breder worden georiënteerd en op die manier de leerstof interessanter wordt aangereikt. Door de educatie laten we de leerlingen bewuster de natuur meemaken. Ook doen ze veel nieuwe ervaringen op die weer meegenomen worden in de ontwikkeling van een kind, puber of adolescent.

Kortom we brengen de ecologie op een unieke wijze bij iedereen!

Visie

Moreeco Hovenier & Educatie draagt bij aan een groenere toekomst!

De natuur en tuinen moeten groener wat ze nu zijn! De zwarte border kunnen groener en de natuur moet meer bestaan uit inheemse beplanting, ook de snoeiwijze en de keuze in de dode materialen zoals hout en steen laat moreeco doen veranderen, deze visie willen wij ook overbrengen in het onderwijs. De bewustwording van de natuur en het klimaat begint namelijk al in het onderwijs. Elke vorm van onderwijs kan praktischer onderwezen worden, door leerlingen op die manier in aanraking te brengen met de natuur staat het dichter bij de leefwereld, krijgen leerlingen meer inzicht wat de natuur inhoud en begrijpen leerlingen de theorie van de natuur beter.  

De visie draagt zowel bij aan Moreeco hoveniers als in Moreeco educatie

Contactformulier
  Contactinformatie

  Adres

  Harstakker 2
  7843 PW Erm

  Telefoon
  Mail

  Over ons

  Moreeco zet zich in voor de Nederlandse natuur en voor het natuuronderwijs in Nederland. Door ons Hoveniersbedrijf werken wij op een ecologische manier in de tuinen. Door onze brede dienstverlening kunnen wij veel diensten voor u uitvoeren. Naast deze praktische ervaringen, brengen we deze praktijk ook over op het juiste niveau in elke vorm van onderwijs.

  Contactgevens